Skip to main content

Våra tjänster i Nyköping

Fasadrenovering

Vi på Fasadteknik har lång erfarenhet och bred kompetens inom fasadrenovering. Varje år hjälper vi fastighetsägare i Nyköping med omnejd med renovering av fasader. Kontakta oss så hjälper vi med den typ av renovering som krävs för just er fastighet.

Putsning av fasad

Putsning av fasad är en av de vanligaste uppdragen inom fasadrenovering. På Fasadteknik finns stor och bred expertis inom olika typer av putsning. Vi arbetar både med putsning av yngre fasader och av äldre byggnader som en del av vår fasadrenovering i Nyköping.

Nya fasader

Ju äldre stad desto större renoveringsbehov. I och med att stora delar av Nyköping har många år på nacken finns ett stort behov av fasadrenovering. Vi jobbar årligen med projekt som syftar till att rädda, och även återskapa, stadens forna glans.

Vi på Fasadteknik har kompetens och erfarenhet för just den här typen av arbeten. Vi ser till att byggnaden restaureras utan att förändras märkbart.

Murning

Det finns olika fördelar med olika typer av fasader. Vad som skiljer murade fasader från de övriga är robustheten. En murad fasad står pall under många års tid och är ett bra val för fastighetens hållfasthet. Med ett mindre behov av översyn och reparation sparar man som fastighetsägare även en del pengar.

Vi på Fasadteknik utför årligen många olika typer av fasadrenovering hos våra kunder i Nyköping. Det kan exempelvis handla om tilläggsisolering, omfogning eller förankring. Vi utför fasadrenovering av tegelfasader och murning från grunden på uppdrag av våra kunder i Nyköping.

Vi har lång erfarenhet och bred kompetens

Vi har lång erfarenhet och bred kompetens kring fasadputs och murning av hus och fastigheter, olika fasadsystem och murade fasader i Nyköping. Vi jobbar med kvalitet och miljötänk i fokus och försöker alltid att hitta fram till de bästa lösningarna för våra kunder.

Titta gärna in i vårt stora referensbibliotek där vi visar tidigare fasadrenoveringar av äldre och historiska byggnader samt moderna nyproduktioner.

Vi är utbildade och auktoriserade

 • Utbildade och auktoriserade enligt PlattsättningsEntreprenörers Riksförening, PER
 • Certifierad fasadentreprenör genom Mur & Putsföretagen.
 • Certifierad Weber fasadentreprenör Murning & Putsning Klass 1.
Referenscase Nyköping - Gamla Lasarettet
Fasadrenovering
 • Renovering av gammal puts
 • Tvättning, lagning och avfärgning
 • Tilläggsisolering
 • Reparation av tegelfasader
Balkonger
 • Renovering av balkonger, omgjutning och underhåll
Övriga tjänster
 • Murning och renovering av skorstenar
 • Plattsättning
 • Renovering av badrum och kök
 • Utbyte av gamla och insättning av nya klinkers och kakel

Gamla Lasarettet

Nyköping 2021

Nyköpings första lasarett öppnades 1773 vid Sankt Annegatan och hade sängplatser för sex patienter. 1871 blev det länslasarett och flyttade till Repslagaregatan, och 1915 invigdes det nuvarande lasarettet. En ytterligare tillbyggnad gjordes 1967 med ett höghus, och den senaste tillbyggnaden har gjorts under 2022.

Under 2021 utförde vi tvättning, putslagning och målning av fasaden på den äldre lasarettsbyggnaden.

Fler bilder och info i vårt referensbibliotek

Vi satsar på miljö och kvalitet!